Hoe wij

Software nabouwen

Software veroudert snel. Zelfs als je regelmatig updates ontvangt om problemen op te lossen of als er functionaliteit wordt toegevoegd aan je bestaande pakket. Dat heeft te maken met de gebruikte programmeertaal maar ook de wereld om de software heen.

hoe we te werk gaan

Mja…

Hoe kan het nu dat software zo snel veroudert? Dat heeft te maken met platforms die veranderen. Wetgeving die wordt aangepast, denk aan AVG (GDPR) en soms is er ineens iets disruptiefs: Artificial Intelligence. Dit zijn wijzigingen die zoveel impact hebben op bestaande software, dat je bijna opnieuw kunt beginnen. Een eenvoudige en snelle oplossing is de software nabouwen.

Uiteraard met hedendaagse technieken. Het grote voordeel is dat je de applicatie ook meteen kunt tweaken. Met andere woorden: overbodige onderdelen weglaten, ontbrekende zaken toevoegen of simpelweg iets verbeteren. Ben je tevreden over de werkomgeving? Dan gaat de ontwikkeling een stuk sneller. En dat heeft ook voordelen voor je medewerkers.

koffieafspraak?
Mag dat zomaar?

Wat er zeker verandert

Oude software werd geïnstalleerd op de computer van de gebruiker. De software die wij maken wordt aangeboden via de cloud, dus installatie is niet nodig. De gebruiker werkt in een (actuele) browser en geheel zonder plugins. De eisen aan je hardware zijn dan ook minimaal en de applicatie is bereikbaar via je je smartphone en tablet. Omdat we onze applicaties hosten hebben we gemeend onze processen te moeten certificeren en werken wij volgens het principe privacy by design. Als we software nabouwen voldoet het dus meteen aan de nodige veiligheidseisen.

bekijk de klantcases

Wat verandert er niet

Omdat we je software nabouwen ziet alles, voor wat betreft de werkomgeving, er vrijwel hetzelfde uit en werkt het programma op een vergelijkbare manier. De processen die in de software plaatsvinden zullen ook niet veranderen, net als de manier waarop je informatie verwerkt. Natuurlijk kun je bepaalde zaken door ons laten aanpassen. Is je huidige software gekoppeld aan een andere applicatie, dan zullen we dat ook voor je realiseren. Net als de mogelijkheden voor rapportage en eventuele business information die je aan de applicatie onttrekt. Dit alles zorgt voor een snelle adoptie en een lage leercurve.

We helpen met de migratie

Je nieuwe software is klaar en dan? Dan gaan we samen testen of alles werkt en onderzoeken of je nieuwe programma voldoet aan alle eisen en wensen. Dat gebeurt in een testomgeving. Alle verbeterpunten worden verzameld en verwerkt in een nieuwe versie. Dit is een iteratief proces. Op le moment suprême migreren we een kopie van de bestaande database naar de nieuwe applicatie. Vanaf dat moment ga je live! Zorg ervoor dat er slingers, ballonnen en milieuvriendelijke confetti zijn, want je kunt er weer een tijdje tegen aan!

Geef ons een uur van je tijd

Kom langs voor een kennismakingsgesprek en leg je ideeën op tafel. Vertel ons waarnaar je op zoek bent en waarom. Wij leggen op onze beurt uit of het realiseerbaar is en wat we voor je kunnen betekenen. Het gesprek is wat ons betreft geheel vrijblijvend. Wat heb je te verliezen, behalve dat ene uur?

oké ik ben overtuigd